Die Deutsche Schule Kroondal

ist eine kleine Privatschule am Fuße der Magaliesberge, in der seit 1892 unterrichtet wird. Der Schwerpunkt des Unterrichts liegt in der Entwicklung eines jeden Charakters und in der Förderung des Mitgefühls und der Integrität. Wir sind eng verbunden mit der ländlichen deutschen Gemeinde. Unsere Kinder wachsen heran als ausgewogene und verantwortungsvolle Schüler.

Derzeit besuchen bereits Kinder aus der siebten Generation die Schule. Unsere Schule verpflichtet sich die Mehrsprachigkeit zu fördern, christliche Werte zu vermitteln, deutsche Kultur und Tradtionen zu erhalten. Die individuelle Betreuung in kleinen Klassen ermöglicht den Kindern, ihr volles Potenzial zu enwickeln, mit hohem sozialen Gerechtigkeitssinn und gegenseitigem Respekt.

Keiner von uns weiß genau, wie groß der Beitrag unserer Schulgemeinschaft an der Menschheit, insbesondere der südafrikanischen Gemeinschaft, aber wenn wir zurückblicken, wird es klar, dass viele, die durch unsere Schule gegangen sind, besonders geprägt worden sind und ihre Rolle als Mitbürger voll ausgelebt haben.

Die Mehrzahl unserer Schüler ist heutzutage nicht mehr in der deutschen Sprache Zuhause. Diese Realität bringt ein Umdenken mit sich und so sehen wir unsere Aufgabe darin, diesen Kindern die Deutsche Sprache und die Landessprachen so zu vermitteln, dass die Kinder Teil einer  globalisierenden Gemeinschaft werden können. Bis heute bleibt die gute Zusammenarbeit zwischen diesen Säulen fundamental in dem Erziehungsauftrag.

Oor ons

Die Deutsche Schule Kroondal

is ‘n intieme klein privaat skool aan die voet van die Magaliesberge, wat sedert 1892 hom daarop toespits om kinders te kweek met karakter, integriteit,rentmeesterskap en medemenslikheid. Ons is nou verweef met die landelike tradisioneel Duitse gemeenskap.

Ons is trots daarop dat ons kinders die wêreld ingaan as volronde individue, kinders wat toegerus is met die wete dat hulle aan iets behoort wat groter is as hulle self. Ons wortels lê diep en het die toets van tyd deurstaan met die sewende generasie Krondalers, huidiglik in die skoolbanke.
Kom wees deel van iets besonders en groei as mens!

Das walte Gott, Vater Sohn und Heil’ger Geist, All was mein Tun und Anfang ist, Geschehe im Namen Jesu Christ, Er leite mich so früh als spat, Bis all’ mein Tun ein Ende hat.

Met hierdie gebed, begin ons elke nuwe week, tydens die opening op ‘n Maandagoggend. Vry vertaal beteken hierdie gebed: Mag God dit gee, dat alles wat ons begin en verrig in die naam van Jesus Christus mag geskied. Hy lei ons van vroeg tot laat, totdat alles wat ons moet doen verrig is.

Niemand weet presies hoe groot ons skoolgemeenskap se bydrae tot die mensdom en in die besondere tot die Suid-Afrikaanse gemeenskap was, of is nie, maar wanneer ons terugkyk, besef ons dat baie leerders op ‘n besonderse wyse ‘n spesiale karakter gevorm het en hul rol as landsburgers opreg vertolk het.

Die meeste van ons leerders is vandag nie meer Duitssprekend van die huis af nie. Hierdie realiteit bring ‘n verandering in ons denke, waardeur ons ons opdrag nou daarin sien, om  die Duitse taal en die landstale, so aan die leerders oor te dra, dat hulle deel kan word van ‘n globaliserende gemeenskap. Tot vandag toe, bly goeie samewerking fundamenteel tot die opvoedingstaak.

Deutsche Schule Kroondal Skool -